Føroyaprent grøna gávu frá ETIKA

Føroyaprent hevur júst fingið eitt ordans herðaklapp, við “grønu gávuni” á heilar 42.320 kr frá ETIKA.

Hetta hendi á ráðstevnu í Norðurlandahúsinum 15. mai, í samband við umhvørvisvikuna sum Tórshavnar Kommuna skipar fyri.

Dómsnevndin er mannað við umboðum frá Agenda 21 stovuni, Tórshavnar kommunu og Umhvørvisstovuni.

Føroyaprent fær hendan stóra heiður, fyri at:

· brúka umhvørvisrætt pappír

· brúka vegetabilskar prentlitir

· endurnýta prentlutir

· minimera pappírsspill og burturkast

· spara um orkunýtsluna og at brúka sum mest varandi orku

· hava atlit til evnafrøði í arbeiðsumhvørvinum

· planta trø í Føroyum

Føroyaprent er einasta fyritøka í Føroyum, sum er Svanamerkt, og er okkara umhvørvisleiðsla, merkt av krøvum til góðkenningina.

Í apríl í ár fóru vit undir at planta trø við viðarlundina í Kerjum uppi við Hotel Føroyar. Hetta er eitt skógarfriðað økið, einar 3.650 m2 til støddar, har pláss er til eini 1.500 – 2.000 trø. Seinni í ár fara vit at planta trø á øðrum økjum runt landi. Dómsnevndin legði í avgerð dent á hesa verkætlanina hjá Føroyaprent, og takkaði Føroyaprent fyri plantingarátakið.

ETIKA hevur gjørt av at taka 20 krónur fyri eina kannu av kranavatni. Allur peningurin frá sølu av vatni fer óskerdur í ein umhvørvisgrunn, og verður hesin peningur á hvørjum árið latin til eitt framskygt náttúru- og umhvørvisendamál.

Vit á Føroyaprent eru takksom og fegin um at tað í ár er Føroyaprent, sum fær heiðurin. Virðislønin frá ETIKA fer heilt víst at síggjast aftur í náttúruni, til stóra gleði hjá okkum øllum. Meira verður kunnað um hetta seinni.

Les meira um Etika